מוטיבציה היא בעצם הכוח הפנימי שמניע אותנו לבצע פעולות שונות וכמובן, להתמיד בהן לאורך זמן – כדי שנוכל להשיג את המטרות ואת הדברים השונים בהם אנו מעוניינים במהלך החיים שלנו. ניתן להגיד כי כל אחד צריך מוטיבציה ברמה כזו או אחרת, ובמקרים בהם נחווה תחושות של חוסר מוטיבציה – הרי שלא נצליח לנצל את החיים לתומם. אז איך בכל זאת אפשר להתמודד עם מקרים שונים של חוסר מוטיבציה, ומה מומלץ לעשות בנידון? בכתבה זו תוכלו למצוא את כל התשובות.
קצת רקע על מוטיבציה
כדי לטפל בתחושות של חוסר מוטיבציה, הרי שעליכם להבין קודם לכן בדיוק איך מוטיבציה עובדת. למעשה, המוטיבציה בין היתר מתוחזקת על ידי הפרשת דופמין, שתפקידו במערכת ההורמונלית הוא "לאותת" לנו על פעולות מועילות אשר עשויות לקדם אותנו בעתיד – מדובר בעצם על הורמון ה"תגמול". ככל שנצליח להפריש יותר דופמין, כך קרוב לוודאי כי נהנה מהתחושה ונרצה לבצע את הפעולה שעזרה לנו להפריש אותו שוב ושוב.
איך אפשר לעורר מוטיבציה?
יש לא מעט דרכים בהן ניתן לטפל במקרים שונים של חוסר מוטיבציה, כמו למשל טיפול באמצעות פרחי באך, טיפול פסיכולוגי, טיפול CBT שיחתי וכדומה. חשוב להדגיש כי כמו כל עניין אחר בחיים, גם תקופות כאלה הן עניין אינדיבידואלי, ובהתאם לכך – לכל אדם תתאים גישה אחרת. לפיכך, אנו ממליצים לכם להיות מוכנים לתהליך ארוך של ניסוי וטעייה, כאשר השאיפה היא שבסיומו תמצאו את הגישה שהכי עובדת לכם.
צעדים קטנים
מערכת התגמול היא מערכת הדרגתית, ובהתאם לכך – הטיפול במקרים שונים של חוסר מוטיבציה אמור להיות הדרגתי גם הוא. אנו ממליצים לכם להתחיל בצעדים קטנים, ולא "להעמיס" על ההתחלה. לא מעט אנשים מתנהגים כאילו יוכלו לכבוש את העולם כולו ביום אחד, והגישה שלהם לטיפול בחוסר תחושת מוטיבציה הוא בעצם לעשות "הכל" כאן ועכשיו, אך בפועל הציפיות שלהם מעצמם לא פוגשות את המציאות – והתוצאה היא שאותם אנשים מתאכזבים מעצמם. אנו ממליצים לכם להתחיל בקטן ולהתקדם לאט לאט, וכמובן – לטפוח לעצמכם על השכם על כל התקדמות, ולו הכי קטנה. תוך זמן קצר של תרגול נכון – אין גבול למה שתוכלו להשיג.
כמה מילים לסיכום
כל אחד עשוי למצוא את עצמו מרגיש פחות מוטיבציה לכבוש את מטרותיו בחיים, זהו דבר טבעי, ולכן החלטנו להסביר לכם בכתבה זו כיצד אפשר להתמודד עם מצבים שונים של חוסר מוטיבציה.